Stabilirea ordinii de trecere

Inainte de a patrunde intr-o intersectie trebuie sa stabilim ordinea de trecere prin acea intersectie. Pentru aceasta trebuie sa observam mijloacele de semnalizare rutiera care ni se adreseaza si care sunt de regula amplasate pe partea dreapta a drumului pe care rulam.
Situatiile care pot fi intalnite la stabilirea ordinii de trecere:
- semafor culoare rosie: avem obligatia sa oprim
- semafor culoare galbena: avem deasemenea obligatia sa oprim
- semaforul de culoare verde: ne permite continuarea deplasarii
- indicatorul Cedeaza trecerea: avem obligatia sa reducem viteza si sa acordam prioritate atat vehiculelor care circula pe drumul tranversal, cat si pietonilor care traverseaza strada
- indicatorul oprire: oprim si acordam prioritate vehiculelor care circula pe drumul tranversal si pietonilor
- indicatorul de reglementare a prioritatii insotit de panoul aditional care indica directia drumului cu prioritate: acordam prioritate prioritate vehiculelor care circula pe drumul cu prioritate precum si vehiculelor care vin dreapta in caz de egalitate.
- nu intalnim nici un semafor si nici un indicator de reglementare a prioritatii: trebuie sa observam daca cei care circula pe drumul transversal au un indicator de pierdere a prioritatii (cedeaza trecerea sau oprire) situatie in care tragem concluzia ca drumul pe care circulam noi are prioritate.
- intersectie nedirijata: aplicam regula prioritatii de dreapta si acordam prioritate pietonilor care traverseaza strada.

Niciun comentariu: