Virajul la stanga

Pentru efectuarea virajului la stanga trebuie sa parcurgem urmatorii pasi:
1. La aproximativ 100-200 de metrii fata de intersectie preselectam banda de langa axul drumului. In cazul drumurilor cu linii de tramvai trebuie sa preselectam banda de langa linia de tramvai, iar daca ne aflam pe o strada cu sens unic preselectia pentru virajul la stanga se face pe banda de langa bordura din stanga.
2. Reducem viteza, trecem in treapta a II-a de viteza si semnalizam schimbarea directiei de mers catre stanga (cel putin 50 m fata de intersectie)
3. La aproximativ 20-50 metrii de intersectie stabilim ordinea de trecere prin intersectie. Pentru aceasta trebuie sa observam mijloacele de semnalizare rutiera (vezi situatiile care pot fi intalnite la stabilirea ordinii de trecere)
4. Inainte de a patrunde in intersectie ne asiguram si acordam prioritate celor indreptatiti (pietonilor si masinilor care circula pe drumul transversal daca drumul transversal este drumul cu prioritate)
5. Efectuam virajul propriu-zis: rotim volanul spre stanga si trecem prin stanga centrului imaginar al intersectiei cand drumul este in aliniament, iar cand drumul nu este in aliniament ocolim prin dreapta centrul imaginar al intersectiei.

10 comentarii:

Anonim spunea...

la virajul la stanga nu am inteles ce inseamna in aliniament

Anonim spunea...

sa tragi frana de mana si sa ai tractiune spate.asta este aliniament:))

Anonim spunea...

cata aroganta... c destepti sunt unii dupa c isi iau permisul... uita k au fost si ei la fel...

Anonim spunea...

Pentru desteptul care a spus "Anonim spunea...
sa tragi frana de mana si sa ai tractiune spate.asta este aliniament:))"
este un imbecil frana de mana blocheaza rotile spate, rotipe care se afla si tractiunea, baiete in realitate nu este ca in joc.

Anonim spunea...

Salut. Vineri am traseul si am emotii, nu pt faptul ca nu am invatat sa coduc ci numai la gandul ca in acele momente sunt 4 ochi care ma judeca.

Anonim spunea...

Aliniament inseamna drum drept, fara curbe. In cazul in care voi si un alt auto care vine din sens opus virati ambii stanga, virajul se face prin partea stanga a centrului intesectiei pentru a nu va intersecta traiectoriile.

Anonim spunea...

si in cazul in care m-a cazut pe mine la intersectie la lujerului...virajul stiam si eu ca se face prin stanga centrului imaginar fara a ne intersecta traiectoria...dar in cazul in care au venit de pe ambele benzi 2 si 3, chiar au trecut prin stanga mea si m-au blocat in intersectie? asta cum se numeste?

Anonim spunea...

iti spun eu cum se numeste, incompetenta autoritatilor cu putere executiva de a modifica clar legea ! La intersectia de la lujerului, daca nu treci prin drepata centrului imaginar blohezi toata intersectia . Legea ar trebui sa sune asa:
- pentru a efectua un viraj la stanga rotim volanul spre stanga si trecem prin stanga centrului imaginar al intersectiei cand drumul este in aliniament ( adica 2 drumuri se intersecteaza perpendicular si nu exista median linii de tramvai sau spatiu verde !!!!)
- pentru a efectua un viraj la stanga rotim volanul spre stanga si trecem prin drepta centrului imaginar cand drumul nu este inalinament (strazile nu se intersecteaza perpendicular) si cand, atunci cand viram la stanga , traversam linii de tramvai , spatiu verde intre sensurile de mers etc ...
REPET, legea nu specifica clar aceste lucruri , eu nu am gasit in legislatie asa ceva , dar cam asa se realizeaza in realitatea virajul la stanga . Daca insa esti la examen, si virezi la stanga prin dreapta centrului imaginar, sau daca prin stanga ta se mai pozitioneaza inca un rand de masini , atunci esti picat pentru ca nu te-ai incadrat corect si automat blochezi intersectia = nu este vina voastra ci a autoritatilor care nu sunt in stare sa modifice legislatia a.i. sa fie clara in orice situatie !
Spor, urmeaza sa dau si eu examenul in curand .

Anonim spunea...

Dar sa fi depășit in momentul in care virezi la stânga vi sa întâmplat? Să te lovească în partea dreaptă și tot tu sa fi devină cu tot cu 30km/h ai tăi și semnalizare pusa?

Anonim spunea...

Intrebarea este poliția comunitară are dreptul să rețină permise? Am trec